събота, 23 февруари 2019 г.

Писмо до дъщеря ми

"Скъпо мое дете,

делят ни необозрими пространства - аз съм тук, във физическия свят, а ти в духовния, нематериален свят. Но те не са пречка да те нося дълбоко в сърцето, изпълнено с любов към теб и безкрайна мъка по загубения невинен живот.
Имах толкова много планове за нас. Знаех, че ще си добър човек, ще си най-умната и най-красивата на света. Щяхме заедно да учим буквите, да пишем, да смятаме. Заедно с теб и аз щях да се върна към уроците от училище. Щях да те пременям с най-красивите рокли и панделки. Бях ти подготвила прекраси дрешки и играчки... Щях да ти чета още от малко бебе, защото вярвах, че и ти като мен щеше да си много приказлива. Знаех, че ще говориш няколко езика, ще пееш или свириш на пиано. Щеше да си отличничка на випуска, щеше да обиколиш света и да обичаш Родината. Щеше да вярваш в Бог и да си добър човек. Представях си първите ти думи и стъпки. Първото "мамо" и "тати". Щеше да си най-невероятното дете! Знаех, че всичко ново в твоя живот щяхме да го преживеем заедно с усмивка! Но ти напусна този материален свят твърде рано. И тази болка е неописуема! Никога не помислих, че може да си тръгнеш преди мен. Тъжа за всичко, което няма да преживеем заедно...
Но всъщност ще останеш чиста и свята за мен и за света. Непознаваща болка и тъга. Няма да преживееш хорската неправда, няма да виждаш войни и бедност. Няма да познаеш омраза и ненавист. В сърцето ти никога няма да влязат завист, омраза и всички лоши, мрачни хорски чувства. Ти ще останеш в спомените ми като най-прекрасното нещо, което са виждали очите ми! Ще си невинна във всеки един мой спомен. Ще помня леките ти поритвания, спокойствието, с което се поместваше в корема ми. Ще помня как всяка една моя ласка, те успокояваше в утробата ми и заспиваше, когато докосвах корема си. Знам, че си го усещала. Знам, че си чувала гласа ми, прошепвайки колко те обичам и колко те чакам.
Мило мое дете, обещавам, че няма да изпълня сърцето си с ярост и омраза! Обещавам, че ще съм добър човек! И благодаря на Бога, че дори за миг ме направи най-щастливият човек на света! Благодаря за това, че ме дари с теб, за да разбера какво е безконечна любов! Благодаря, че ти се появи, за да знам, че съвършени създания съществуват!
Един ден ще бъдем заедно! Обичам те безкрайно!

Мама "

Няма коментари:

Публикуване на коментар